Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Tehnologiile moderne fac din casele pe structură de lemn locuințele viitorului

Tehnologiile moderne fac din casele pe structură de lemn locuințele viitorului

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
856

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Locuințe pe structură de lemn se construiesc peste tot în în lume de zeci de ani. Politicile publice adoptate au ajutat populația să înțeleagă avantajele construirii cu lemn, o materie primă recuperabilă și prietenoasă cu mediul. De asemenea, tehnologiile s-au perfecționat, iar acum se construiesc clădiri tot mai înalte, rezistente și cu performanțe energetice remarcabile.

În ciuda progresului important resimțit de constructorii de case din lemn și a deschiderii viitorilor proprietari către acest tip de case, în România există încă reticență și idei preconcepute legate de lemn ca material de construcție. Sunt însă total nefondate având la bază lipsa informării sau povești din trecutul îndepărtat.

Idei greșite despre casele pe structură din lemn


Scârțâie, se aude tot, putrezesc, le ia vântul, iau foc, le mănâncă șoarecii - așa se traduce lipsa informării legată de casele pe structură de lemn. Pentru mulți casele din lemn continuă să însemne acareturile din curtea bunicilor sau vechile cabane montane. Uită însă că, așa cum am trecut de la telefonul fix cu disc la cel mobil cu care facem chiar și plăți, și sectorul de construcții din lemn s-a dezvoltat, performanțele fiind acum impresionante. Să demontăm miturile de mai sus.

Casele pe structură de lemn NU scârțâie, iar sunetul NU se transmite între niveluri. Cauza scârțâitului este frecarea elementelor de lemn între ele. Pentru a elimina frecarea se folosesc benzi de etanșare și garnituri care împiedică apariția scârțâitului. Izolarea pereților se face nu doar termic ci și fonic, oprind propagarea sunetului între camere, niveluri sau din exterior spre interior.

Casele pe structură de lemn NU putrezesc. Constructorii de case din lemn știu că principalul dușman al lemnului este apa. De aceea, talpa casei este foarte bine izolată și tratată pentru ca apa să nu ajungă sub nicio formă la lemn. Elementele din lemn sunt tratate și protejate, se folosesc folii care elimină condensul, sunt lăsate spații de ventilare.

Casele pe structură de lemn NU sunt luate de vânt. Tocmai pentru că sunt mai ușoare comparativ cu cele din materiale tradiționale, rezistența la vânt puternic este studiată încă de la faza de proiectare. Sunt prevăzuți conectori metalici care ancorează foarte bine casa de fundație, făcând-o stabilă și rezistentă la vânturi puternice.

Casele pe structură de lemn NU iau foc cu ușurință. La aceste case nu se folosește lemn simplu, ca în trecut, ci lemn industrializat, mult mai performant. Stâlpii și grinzile sunt din mai multe straturi de lemn lipite ceea ce le dă rezistență, inclusiv la foc. Și e bine de știut că, în orice tip de casă, iau foc lucrurile din interior, nu pereții. Pereții interiori ai caselor pe structură de lemn sunt acoperiți cu gips carton, un material ignifug.

Casele pe structură de lemn NU sunt mâncate de șoareci. Nu erau mâncate nici cele din trecut, dar în acareturi își mai făceau cuib și șoarecii. Lucru imposibil la casele pe structură din lemn din cauza modului de construcție, al materialelor folosite și al tratamentelor.

Avantaje ale caselor pe structuri prefabricate din lemn


Acum, că ne-am edificat în ceea ce privește ideile preconcepute, să vedem și ce avantaje au casele e structuri prefabricate din lemn.

Se construiesc mai repede, iar șantierul este mai curat. Cu cât gradul de prefabricare este mai mare, cu atât sunt ridicate mai repede. Constructorul realizează pereții și planșeele în fabrică, montajul pe șantier fiind foarte rapid și cu deșeuri minime. Lipsa tehnologiilor umede (beton, ciment) elimină timpii de așteptare pentru uscare, iar finisarea se poate face imediat după ridicarea casei.

Sunt foarte bine izolate fiind eficiente energetic. Pereții și planșeele se construiesc cu material izolator în interior. Se montează strat izolator la exterior, de jur împrejurul casei și la acoperiș. Iar asta, fără să luăm în calcul că lemnul este el însuși un material izolator și cald.

Sunt mai ușoare ceea ce înseamnă fundație mai ieftină, spațiu util mai mare și rezistență la cutremur. Lemnul este de 3-4 ori mai ușor decât betonul sau cărămida. La aceeași rezistență rezultă o casă mai ușoară, cu pereți mai subțiri. De aici fundația mai simplă și spațiu util mai mare. Fiind mai ușoară și beneficiind de elasticitatea lemnului, se comportă mult mai bine la cutremur.

Ai nevoie de constructor bun pentru a beneficia de calitățile de mai sus


Toate cele de mai sus sunt valabile doar dacă apelezi la constructori case din lemn cu experiență, deținători de fabrici care pot asigura prefabricarea cât mai avansată și tratamente care să protejeze lemnul de umiditate, în primul rând.

Un constructor bun va colabora întotdeauna cu proiectanți care știu ce înseamnă casele din lemn și fac calculele astfel încât să rezulte o casă rezistentă și durabilă. Iar lemnul vă va oferi căldura lui din primul moment când casa va deveni acasă.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Drubeta-Turnu Severin
https://pfscleaning.ro